laupäev, mai 24, 2014

Kui naisest saab rongaema

Ma olen alati lapsi armastanud ja minu jaoks tundus üks jõhkramaid kuritegusid see, kui naine oma lapsed hülgab. Teine suur probleem on ka naiste vasakule heitmised, mida ühiskond veel eriti jõhkralt taunib. Ei salga, et olen isegi olnud kriitiline selliste asjsade suhtes, kuniks tutvusin ühe mehega, tänu kellele hakkasin teatud tüüpi petvaid naisi ja lausa rongaemasidki mõistma.

Kujutlege, et kohtute mehega, kes on ideaalne isa. Milline on ideaalne isa? See, kes alati mängib lastega, kes õpetab neid, suunab neid, tegeleb nende mähkmete ja teismea kriisidega. Mees, kes on alati unistanud suurest perekonnast ja ei jäta teid iial titekarjaga hätta või maha. Kõlab hästi, kas pole? 

Aga nüüd kujutlege, et see ideaalne isa on nii ideaalne, et lubab lastele kõike. Olgu selleks hilistundideni koos mängimine ja müramine või iga nukk, mis poeriiulilt vastu vaatab. Lastest saab järsku A ja O. Härra tahab oma väikeste sõdalaste ja printsesside kõrval uinuda ka, sest siis on süda ikka rahul. 

Mida te naisena sellises olukorras tunneksite? Teie mees on nagu gängi liige. Nii kui te vihjate, et lastel oleks aeg magama minna, teevad tited ja nende pealik nägusid ja teist on saanud rahvavaenlane nr 1.  Kui julgete lapsi korrale kutsuda ja väikestel nutt lahti läheb, olgu see või manipuleeriv, on härra kohe teie kõri kallal ja tekib ringkaitse – te olete vaenlane.

Kui te tahate päeva lõpuks olla oma mehe jaoks NAINE, on Teil juba üks suguõde ees ootamas voodis. Pole väga romantiline, seda enam, et Hr. Ideaalne isa on väga mures, et võite printsessi und häirida.

Lõpuks võtaks tõesti armukese! Ja lapsed jätaks ka vist mehele ja astuks minema, sest teist on tehtud laste silmis üks kole vaenlane ja üldse miks peaks üks nõid kodus korda nõudma. Kui seksi ka enam ei saa on juba  päris tuuga.

Härra Ideaalne Isa ei pruugi mõistagi, et mitte kõik naised ei suuda olla 24/7 mõistvad mänguhobused ja superemad, vahel tahab naine ka olla NAINE. Tegelikult see probleem pole meile ju võõras, kui rollid ära vahetada. Kas mitte tihti ei juhtu nii, et kui perre lisa sünnib, saavad naistest täiskohaga emmed ja mehed jäävad unarusse? Nüüd oli mul aga võimalust kõrvalt näha, kuidas tegelikult sama võib juhtuda ka meespoolega – järsku on need armsad tegelased kõige olulisemad ja mida sel vaesel naisel muud üle jääb, kui oma osa otsida mujalt. Tahab ju naine ka kordki naine olla ja kordki tunda, et ka temaga perekonnas arvestatakse ning mees tedagi toetab.

Kes see tahab olla sünnitusmasin või taustaviiul, kellest on tehtud mingi virisev ja vinguv tujurikkuja, kes tahaks öötunde oma mehega veeta, mitte olla 24/7 emme ja mängukaaslane. 

Mehed on alati väga kärmed kommenteerima ja halvustama oma partnerit, kui asjad viltu kisuvad, eriti need Härra Ideaalsed Isad, aga ei tasu unustada, et igal mündil on kaks külge. Ja kui Sinu naine on roninud luua selga, siis ilmselgelt on ka Sinul selles loos roll. 

Muidugi me otsime mehi, kes tegelevad lastega, armastavad lapsi ja meeldivad lastele, aga lapse seisukohast on siiski kõige olulisem mitte omada vanemat, kes jube semu on, vaid näha harmoonilist paarisuhet, kus esikohal on alati armsam ja siis tulevad lapsed. Pole midagi hullemat, kui üks vanem loobib teist mudaga või kodus käivad bad and good cop mängud. Erinevad seisukohad tuleks enne omavahel läbi vaielda ja arutada, mitte hakata laste ees maid jagama. Ma leian, et distsipliin ja reeglid annavad lastele turvatunde, samasuguse turvatunde, nagu ema/isa piiritu armastus ning julgus seda välja näidata. 

Paraku, mitte kõik meist pole ideaalsed ja mitte kõik ei suuda, julge ega oska selge sõnaga välja öelda, et kuule, tore, et sa meie lapsi armastad, aga kas Sa minust ka veel hoolid või mind armastad? Nii mehed, kui naised ei lahku kodunt ja lastest põhjuseta, see on siiski millegi puudujääk. Ja need on asjad, mida saaks kahekõne abil lahata ning lahendada. Fakt on see, et Peeter Paan oli cool tüüp, aga tema suurim probleem oli see, et ta ei tahtnud kunagi suureks saada ja paraku mulle näib, et tänapäeva ägedad isad, keda lapsed loomulikult nii väga fännavad, ongi Peeter Paanid, semud ja kamraadid, aga mitte enam mehed oma naistele ja autoriteedid oma lastele. 

Kommentaare ei ole: