teisipäev, jaanuar 08, 2013

Kuidas peatada kaasaja katk?


 See, et minu FB lehel olnud vähiteemaline  postitus nii palju tähelapeanu sai on ühteaegu nii kurbust tekitav, kui rõõmu valmistav. Rõõmsaks teeb mind see, et ilmselt väga paljud tegid väikese kontrolli või panid kahtluse korral vähemalt aja arsti juures kinni. Rõõmu teeb ka see, et Eestis on nii palju imetoredaid inimesi ja vahel ma mõtlen, et kuidas nad küll kõik siia kokku on saanud, aga see ongi see sama asi, et me hoiame siin seda mentaliteeti, et inimesele meie kõrvale pakume alati siirast armastust ning austame teda kogu tema olemuses. Aga mis mind siis kurvaks teeb? Kurvaks teeb see, et ma näen tänu sellele olukorrale, kui paljusid Eesti inimesi see teema tegelikult puudutab. See on hingelaastav! See näitab mulle taas, kui palju usku, lootust ja armastust on vaja siia maailma juurde toota. Kui paljud inimesed tegelikult vajavad seda, et keegi lihtsalt ütleks:”Ma hoolin!” Kuhu me omadega jõudnud oleme? Me ei võta enne aega maha, me ei lähe enne arsti juurde, me ei hakka enne hoolima ega enesega tööd tegema, kui olukord on juba selline, et laguned lihtsalt miljoniks killuks. Mu sisetunne ütleb, et minuga on kõik korras, kuidas saakski miskit halvasti olla, kui minu ümber on sellised võrratud inimesed, aga ma näen siin õppetundi, ma näen siin väljakutset meile kõigile. Võta aeg maha! Kuhu me tormame? Mida me oma eludega õigupoolest korraldame? Millised on meie suhted? Milline on meie suhtumine? Kuidas me oma päevi kulutame? Mille nimel me üldse elame? 


Kõige olulisem siin elus oled Sina ise! Kui Sina kannad hoolt iseenda eest, siis on Sul võimalus olla ka toetav lapsevanem, järeltulija, vanaema, lapselaps, kolleeg, naaber või sõber. Tihti me tahame aidata teisi, aga unustame iseenda. Kui Sa tunned, et oled pinges ja väsinud, siis võta aeg maha ja küsi endalt, mis on valesti, mis on see, mis imeb minust välja kogu elurõõmu. Mida ma saan ise muuta? Kas minu ümber on need inimesed, kes mind innustavad ja kannustavad või olen ümbritsetud inimestega, kes mindki pidurdavad. Kas ma teen igapäevaselt seda, mis annab mulle hingejõudu, mis paneb minu silmad särama või ma lihtsalt teen midagi, et see päev saaks kiirelt õhtusse ja kuu lõpus ka mõni kopikas arvele kukuks. Miks, kuidas ja mida ma söön ja tarbin? Kas see sõõrik kompenseerib miskit, kas see teeb mind rõõmsamaks? Kas see pudel veini või kolm pitsi viina on selleks, et midagi unustada, midagi minu sees toimuvat eirata? Kuidas Sa maailma igapäevaselt näed, kas  Sa otsid alati negatiivset või keskendud positiivsele? 


Me kõik saame midagi enda heaks teha ja see heategu endale tähendab heategu kõigile meid ümbritsevatele inimestele. Õnnelikud inimesed loovad aga õnnelikuma, tervema ja parema maailma! Palju tööd on teha, sõbrad! Usk, lootus ja armastus on juba defitsiit… Tee täna üks ilus tegu iseendale, tee midagi, mis toob naeratuse Sinu näole ja vaata, kuidas maailm koos Sinuga naeratama hakkab. Sinu õnn ja rõõm on meie kõigi õnn. 

Kommentaare ei ole: