kolmapäev, august 18, 2010

Üks kaunis kiri :)

Sain ühelt oluliselt inimeselt kirja...see on üks ilusamaid kirju, mille olen saanud. Seda kirja lugedes ma tundsin, et minu nõrgad küljed pole mitte põlu all, vaid need on pandud kirja kui tugevused. Seda kirja lugedes ma tundsin, et elu on ilus ja inimesed minu ümber veel ilusamad. Ma tean, et võlgnen palju oma sõpradele, kes minu eest on hoolt kandnud nii füüsiliselt kohal olles, kui ka mõtetes minuga koos võideldes.Kirjutaja lahkel loal jagan seda Teiegagi :)

Kallis Kadri,

Sa oled täiesti teistmoodi kui teised. Kunagi kui sa rääkisid natuke rohkem oma elust, mõtlesin, et arvestades läbielatut muutuks iga teine kinniseks ning kahtlevaks, kardaks usaldada. Sina aga lubad inimesed avali käsi oma maailma,kartmata neid. Ja see on teistmoodi. Olen vahel mõelnud, et teatud määral polekski sa nagu n-ö traditsiooniline täiskasvanud vaid pigem sarnaned oma käitumiselt minu 2 aastase tütrega. Sama avatud,sama soe ja sama siiras. Kui tema ütleb,et ma olen kallis, siis olengi. Sinuga on samamoodi. Siirus on see, mis sinus võlub. Ka siirus iseenda tunnete, inimestega suhtlemise jm osas.
Jumalaga on veidrad lood. Ja tal on veidrad plaanid. Aga minu arvates üks on kindel - ta ei luba enne meist mitte kedagi ära, kui oleme oma eesmärgi täitnud. Ja see eesmärk ei ole inimestel sama. Sinu eesmärk ei ole täidetud. Seda on tunda ja seda on näha. Ma arvan, et peaksid oma lugu rääkima. Just nii siiralt nagu sa oled. Sest nagu sa facebookis nägid, siis inimesed harrastavad pea liiva alla peitmist. Kergem on mõelda - minuga ei juhtu, see on ohutu, kui endale tunnistada - tõesti, sellega on omad ohud seotud, võibolla tasuks oma naistearstilt küsida teisi meetoteid.

Mulle tundub, et me ei oska, tõesti ei oska, ei oma elu ega inimesi selles elus väärtustada enne kui meid raputatakse nagu soolatopse. Raputatakse tugevalt ja tuletatakse meelde - elu võib lõppeda vaid paari sekundi murdosa jooksul. Ja oma vabandused, oma armastusavaldused, oma head soovid, kõik, mis jäi tegemata - see jääbki. Seepärast on nii ääretult oluline hoida, neid kes südamesse pugenud ja neile meelde tuletada, et neil on koht, neil on roll ja neid ei unustata. Nad ei ole üksi. Ja mitte ainult siis kui mure on suur, vaid ka siis kui mure tundub või on imetilluke ja tühine. Mure on mure.

Ehk siis lühidalt. Ma ei usu jumalasse otseselt, kuid ta on minu maailmas kaudselt. Ma olen elus 3 korda jumalalt palunud abi. Sinu eest 3 korda. Lihtsalt, sest sul on minu elus roll. Sa annad midagi,mida teised ei anna. Sa tuletad meelde mulle teatud lapselikke ilusaid asju, siiras olemist. Ja ma loodan, et see, et on nii palju inimesi, kes sinust hoolivad, aitab sind. Sest sul on veel palju ees. Raske uskuda, et maailmas ei ole ühte mitmelapse väga head emmet Kadri. Peab ju olema üks emme Kadri. Ja naine Kadri. Ja sõber Kadri. Ja veel palju vorme sellest Kadrist.

Oled kallis!

Hoia ennast!

Kommentaare ei ole: